Allmänbildning

Universum

Det stämmer ju faktiskt som han säger, man matas med med enorma tal hit och dit och det är stort. Men här är ett intressant sätt att visualisera det också tack vare Hubble-teleskopet. Det är verkligen stort…!

SMSa och bilkörning

Hur många gånger har man inte gjort det? Och man vet ju vad som kan hända. Man är ju inte dum men ändå så gör man det trots att jag konstaterat att det är mer eller mindre omöjligt med en touchtelefon. Iaf. Bra kampanjvideo det här, dom är bra där borta i England. Dags att försöka sluta.

Skärpedjupskalkylator

Skärpedjup

För den fotointresserade som vill få lite siffror om vad sitt/sina objektiv har för skärpedjup för olika brännvidder så kan man besöka den här hemsidan och få svar på det. Perfekt när man ska ta det där perfekta kortet och vill klara sig undan med 20 testbilder istället för 40.

40 år

Nu är det 40 år sedan Neil satte ner foten (människans) för första gången på månen. Jag är en av dem som tror att detta inte är någon hoax men det kommer alltid finnas kritiker. Såsom en kompis till mig, Tobbe, skrev på en blogg: “För att inte tala om idiot-cpna som förnekar förintelsen.”. Jag kan bara hålla med. Lite stort är det allt! 40 år. Så gammal är jag inte ens.

Sveriges framtid säkrad

Känns skönt att veta att vi har unga människor som kommer ta hand om Sverige när vi blir äldre.

Ca 2:27 in i klippet kommer ett viktigt meddelande…

Tillbaka till skolbänken

Lightroom 2 för digitalfotografer

Äntligen, en bra anledning till att läsa studiebok. Fick i present denna och det ska bli riktigt intressant att fördjupa sig i detta magnifika program. Jag har under mina försök att lovorda programmet till mina andra fotokollegor stött på en hel del tvivel men förhoppningsvis kan jag råda bot på det när jag är klar med denna och har lärt mig sånt jag inte hade en aning om innan.

Givetvis har jag bläddrat igenom den snabbt för att se vad jag har att vänta och jag gillar det jag sett hitintills.

Scott Kelby ska vara en jävel på att skriva såna här böcker också, han har alla möjliga titlar och utnämningar inom Adobe och Photoshop-familjen (som detta programmet faktiskt tillhör).

Bon voyage! Oui!