Mongo

Ondska

Anna

Anna Anka. Är det bara jag som tycker att hon ser ond, elak och skelögd ut? Tydligen ska dom skiljas nu.

Äntligen

Ikväll hände det! Ska äntligen lidandet vara över? 2-3 mm my ass.. Skiten är 8 mm lång (inte 5 som jag skrev tidigare). Njursten? Ingen sten det här. Mer som en tegelkloss. Vass och spetsig. Se bilder nedan:

Skönt med fredag!

Grustag

Idag är det en vecka och en dag sedan jag på ett oväntat sätt blev uppmärksammad på att jag blivit utvald att kunna producera stenar i min (åtminstone) ena njure, något som även ligger i släkten. I folkmun njursten.

Efter några timmar på akuten och massa smärtstillande kunde jag åka hem igen och trots att saker av olika slag o storlekar passerat ut när jag “kastat vatten” så är det fortfarande nåt som är kvar. Jag fick göra akutröntgen i måndags och då såg man en sten som var ca 2-3 mm som täppte till urinledaren. Förmodligen måste dom mätt fel, jag tror den är 2-3 meter i diameter eftersom den ännu inte passerat ut och förmodligen finns det fler än bara en eftersom den röntgen-varianten jag fick göra visar inte allt. Så det känns som att det ser ut som på bilden ovan i/omkring ena njuren nu. Hjälper 3-4 timmar, sen är det dags igen.

Ska röntgas på nytt på tisdag och hela måndagen ska jag förbereda mig själv med att laxera. Det ska bli roligt. Största gåtan nu är hur ska jag kunna ta smärtstillande när man behöver springa på toan hela tiden? Med tanke på att det inte är såna piller man sväljer. På sjukhuset får jag det som spruta men hemma har jag inget sådant lyx.

Härliga tider det här!

Karma

När vi åkte ner till Karlskrona idag så hade en bil kört in i vajjerräcket i sydgående riktning precis vid avfarten till halltorp. Det blev totalstopp i säkert en halvtimme och vi var bland de 5-10 första bilarna i kön. Detta var på en 2-filig sträcka så alla bilar hade ju bildat en lång kö i högra filen.

Efter typ 20 minuter kommer coola-Pelle-jag-pratar-i-telefonen-när-jag-kör-bil med sin svarta s60 i vänsterfilen och trodde att han hade en gräddfil och står i vänsterfilen helt ensam de sista 8-10 minuterna tills de börjar släppa på trafiken. Då får han idén att han kan tränga sig in i högerfilen och komma iväg snabbt bland de första bilarna.

Då stämmer många bilars tutor upp i kör och en av brandgubbarna som tidigare förmodligen sett honom stå där helt ensam och o-cool uppmärksammar detta och lagom tills han klämt in sig i kön så går brandgubben fram och slänger fram sanningen rakt i ansiktet och läxar upp honom, tvingar ut honom i vägkanten så han får släppa fram alla bilarna han trängt sig före och fortsätter läxa upp honom och viftar med handen.

Inte ens jag skulle gjort nåt så korkat. Karma finns nog trots allt.

Han är uppenbarligen inte den viktigaste personen i världen, även om han kanske trodde det.

Observera positionen på brandgubbens hand…

För övrigt så hoppas jag att personen som ambulansen körde iväg med klarar sig och repar sig till fullo!

Hej era små äckel

Äckelgubbe

Gubben på bilden har jag inte sett men han gör något äckligt.

Vad är det som är så upphetsande så att folk röker i sina bilar? Dom äcklar mig, speciellt dom gamla gubbarna med pipa och cigarr. Eller varför inte de gamla krullhåriga kärringarna som röker som borstbindor. Eller fordonskillen på kagg som tror han är cool med feta baslådan i bagaget och cigg i munnen.

Har alltid stört mig på såna människor och idag såg jag, hör och häpna, 5 stycken på en kort tid ute i trafiken.

Vart är världen på väg?

Hejdå pengar och hejdå värdet på bilen.

Balut

Balut, teaser

Somliga går i kyrkan på söndagar. Men inte jag. Jag går/slappar hemma och fördriver tiden sakta på det viset istället. TV’n brukar stå på i bakgrunden och idag blev det Discovery Travel & Living som står för sällskapet. Det finns tydligen en kock vid namn Andrew Zimmern som har fått ett alldeles eget program. Kul för honom men det skeva är att han åker runt globen och äter massa konstig mat. Lyckligtvis hade jag ätit frukost ett antal timmar innan när han inledde programmet med att äta Balut (klicka på länken om du vill se vad det är) på någon inhemsk marknad i Filipinerna och sedan gick vidare med mangrove-maskar färska direkt från mangrove-träd endast doppade i lite såser och vinäger. Friterade kycklinginälvor ska tydligen vara en delikatess och hittas på diverse marknader där borta.

Själv så äter jag varken lamm, rådjur, struts, kalkon, leverpastej, kaviar, ingenting som kommer från under vattenytan etc…