Sjuk

Äntligen

Ikväll hände det! Ska äntligen lidandet vara över? 2-3 mm my ass.. Skiten är 8 mm lång (inte 5 som jag skrev tidigare). Njursten? Ingen sten det här. Mer som en tegelkloss. Vass och spetsig. Se bilder nedan:

Skönt med fredag!

Grustag

Idag är det en vecka och en dag sedan jag på ett oväntat sätt blev uppmärksammad på att jag blivit utvald att kunna producera stenar i min (åtminstone) ena njure, något som även ligger i släkten. I folkmun njursten.

Efter några timmar på akuten och massa smärtstillande kunde jag åka hem igen och trots att saker av olika slag o storlekar passerat ut när jag “kastat vatten” så är det fortfarande nåt som är kvar. Jag fick göra akutröntgen i måndags och då såg man en sten som var ca 2-3 mm som täppte till urinledaren. Förmodligen måste dom mätt fel, jag tror den är 2-3 meter i diameter eftersom den ännu inte passerat ut och förmodligen finns det fler än bara en eftersom den röntgen-varianten jag fick göra visar inte allt. Så det känns som att det ser ut som på bilden ovan i/omkring ena njuren nu. Hjälper 3-4 timmar, sen är det dags igen.

Ska röntgas på nytt på tisdag och hela måndagen ska jag förbereda mig själv med att laxera. Det ska bli roligt. Största gåtan nu är hur ska jag kunna ta smärtstillande när man behöver springa på toan hela tiden? Med tanke på att det inte är såna piller man sväljer. På sjukhuset får jag det som spruta men hemma har jag inget sådant lyx.

Härliga tider det här!

Hemma och sjuk

Japp, men jag har slutat tycka synd om mig själv. Jag gjorde det lite dom två första dagarna mest för att det var jobbigt. Febern håller stadigt i sig, om än pendlande upp och ner, så idag har jag fått en tid hos husläkaren om en stund, blir spännande.

halsprov2liten

Dom ska ta halsprov också, för jag har ju lite ont i halsen fortfarande – det har dock blivit mycket bättre än tidigare. Jag känner mig inte så orolig för svininfluensan ty inget har börjat knorra sig på mig ännu.

För övrigt, till alla kritiker till mitt inköp av 100-packet med 0,8-liters coca-cola-muggarna i papp – dom går åt i hejdundande takt nu. Perfekt när man inte har något kök, engångs-grejjer is the shit. Om jag mår tillräckligt fint när jag är klar hos läkaren ska jag köpa engångsbestick också så är mitt liv fullföljt.

Och lasern hämtade jag häromdagen, perfekt. Jag är mycket impad. Stativet är mycket stadigare än jag trodde. Förhoppningsvis får jag någon dundermedicin idag så jag är pigg i helgen och kan återuppta rivandet här hemma.